b
b
b
b
b
b
b

Coaching

Coaching bij Co-ACTief

Steeds meer ervaren mensen de voordelen van coaching, ook als aanvulling op fysiotherapie. De invloed van lichamelijke klachten op je houding en bewegingsgedrag is namelijk groter dan je denkt. Andersom is het net zo. Denk maar eens aan de gevolgen bij een burn-out. Regelmatig worden fysieke klachten veroorzaakt door langdurige stress en te weinig ontlading. Ons leven is hectisch en de balans vaak ver te zoeken. Als blijkt dat je klachten het gevolg zijn van mentale (over)belasting, onderzoeken we samen hoe je weer voor jezelf in beweging komt, spanning afbouwt en energie opbouwt. Via coaching, bijvoorbeeld NLP of ACT, kom je tot heldere inzichten, word je daadkrachtig op lichamelijk, geestelijk en communicatief gebied. Laat je leven niet langer beïnvloeden door je belemmerende patronen, ontdek wat coaching bij Co-ACTief  voor je kan betekenen en van welke werkvormen ik gebruik maak.

De 4 basisprincipes van Co-ACTief coaching

We richten ons op alles wat je bewegen beïnvloedt.
Je stelt zelf doelen op.
Je bent actief betrokken en ervaart de ‘eigen regie’ als stimulerend.
De relatie tussen ons is gebaseerd op gelijkwaardigheid.

Coaching bij Co-ACTief: het gaat om jou(w regie)

Co-ACTief gaat bij haar coaching uit van de kracht van samen sterker en het vergroten van je eigen kracht. In het traject waarin je nieuwe vaardigheden ontwikkelt, gaat het om jou en hoe jij de eigen regie (her)pakt. Je wordt je bewust van de oorzaken die je in je (lichamelijk) functioneren belemmeren. Via co-actieve coaching, ontwikkel je gezond(er) gedrag en zul je je ook gezonder voelen. Thuis, in je werk, in de sport of waar jij maar wilt. Je zult merken dat het werken aan je persoonlijke doelen je verder brengt. Hierdoor is de kans op succes erg groot.

Aandacht voor lichaam en geest

Als coach luister ik met al mijn zintuigen om zo onbewuste gevoelens, gedachten of blokkades te kunnen opsporen. Hier komt mijn opleiding tot belevings- en bewegingsgerichte coach (auctor) goed van pas. Ik begeleid je in het ontdekken en ontplooien van je eigen kwaliteiten en vaardigheden met gebruikmaking van de meest essentiële elementen van de lichaamstaal en communicatie: ademhaling, beweging, houding, toon en klank, voeling en beleving. Je krijgt belangrijke inzichten: wat is er nodig en waar kun je voor jezelf in beweging komen, spanning afbouwen en energie herwinnen. Je leert de relatie met jezelf en anderen te herstellen.

Coaching bij Co-ACTief: de werkvormen

Coachen met systeemopstellingen

Systeemopstellingen worden ingezet bij levensvragen die je al langer bezighouden. Denk aan vragen over je gezondheid en/of relatie(s) binnen met name je werk of familie. De vraag wordt dan vanuit een ruimer perspectief benaderd, individueel of in groepsvorm met representanten. Hierdoor komt je vraag in een nieuw daglicht en krijg je zicht op de oorzaken en de mogelijkheden.

NLP

Volgens deze vorm van coaching worden we door alles wat we waarnemen en meemaken gevormd. Iedereen ziet de wereld op zijn of haar manier. Via NLP kom je erachter waar oude, beperkende patronen vandaan komen en hoe je ze kunt doorbreken.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) werkt met het inzetten van je mentale verbeelding ter bevordering van je motivatie tot (gedrags)verandering, herstel en welzijn. Je vervangt een belemmerend beeld door het gewenste, positieve beeld. Door NLP ontdek je je eigen mogelijkheden, je leert wat je zelf kunt veranderen waardoor je je beter voelt. Je groeit in je persoonlijke, lichamelijke en mentale ontwikkeling. Je merkt dat er weer ruimte is voor werk, beweging en activiteiten met vrienden en familie.

ACT

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) leert je – onderweg naar het verwezenlijken van doelen en dromen – een zachtaardige houding aan te nemen bij alles wat je denkt, voelt en ervaart. ACT bewijst dat wetenschap en spiritualiteit elkaar niet hoeven te bijten. Sterker nog, ze vullen elkaar perfect aan. ACT wordt bij veel problemen ingezet, bijvoorbeeld bij de behandeling van/omgaan met chronische pijn, depressie en diverse angststoornissen.

Tarieven

In overleg en afhankelijk van het gekozen traject, worden de kosten vooraf vastgesteld. Het kan ook zijn je werkgever (een deel van) de kosten voor zijn rekening neemt. Ben je verhinderd? Zeg dan de afspraak tijdig af. Het liefst minimaal 24 uur van tevoren telefonisch of per e-mail doorgeven. In het weekend kun je een afspraak afmelden door de voicemail in te spreken. Kom je zonder bericht de afspraak niet na, dan worden de kosten (afhankelijk van de reden) doorberekend. Je ontvangt daarvan een factuur.

Training of workshop

Naast fysiotherapie en coaching biedt Co-ACTief (aanvullende) trainingen en/of workshops. Deze praktische trainingen en workshops zijn erop gericht om via het eigen maken van verschillende vaardigheden, je fysieke en mentale belastbaarheid te vergroten of weer in balans te krijgen. Co-ACTief geeft training aan zowel cliënten en mantelzorgers als professionals in de zorg, het onderwijs en de sport- en bewegingssector.

Coaching is altijd maatwerk

Trajecten lopen uiteen van eenmalige oriëntaties tot een traject van een jaar. Wil je meer weten of over de mogelijkheden en de tarieven? Aarzel dan niet en neem contact op.