b
b
b
b
b
b
b

Training

Training vergroting fysieke en mentale belastbaarheid

De praktische trainingen van Co-ACTief zijn erop gericht om via het eigen maken van verschillende vaardigheden, je fysieke en mentale belastbaarheid te vergroten of weer in balans te krijgen.

Voor wie?

Voor zorgvragers en mantelzorgers zijn er trainingen op het gebied van belasting/belastbaarheid en tilvaardigheid. Co-ACTief verzorgt daarnaast, samen met andere partijen, samenwerkings- en leiderschapstrainingen voor professionals die in en met groepen werken. Deze trainingen sluiten met name aan bij professionals die werken in de zorg, het onderwijs en de sport- en bewegingssector. De workshops zijn geschikt voor iedereen die kennis wil maken met systemisch werken. Bekijk het aanbod hieronder of neem contact op voor meer informatie.

Vergroot je fysieke en mentale belastbaarheid met:

Training: (Over)belast(baar)(?)(!)

Een training in tillen en bewegen. We behandelen verschillende vormen van fysieke en mentale (over)belasting en kijken hoe we de belastbaarheid kunnen vergroten. Waar is het nodig en waar kun je voor je zelf in beweging komen zodat je je eigen belastbaarheid vergroot. Deze training is geschikt voor verschillende werkterreinen.

Training: Helpen in (zelf) handelen

De ervaring met (het opzetten van) tilbeleid en tilprotocollen bij verschillende zorgorganisaties heeft Co-ACTief verwerkt in een training voor hulpverleners in de zorg en voor mantelzorgers. Uitgangspunt van deze training zijn de mogelijkheden van de zorgvrager en afstemming met (zelf)handelen van de zorgvrager. Zorgverleners hebben veel baat bij de in de training aangereikte handvaten in tillen en verplaatsen. Informatie en advies over de keuze het gebruik van hulpmiddelen is onderdeel van deze training.

Vergroot je vaardigheden in samenwerking en/of het werken met groepen:

LEF en GRIP Trainingen

In samenwerking met Co-ACTief Skills, verzorgt Co-ACTief inspirerende en uitdagende trainingen voor met name professionals in de zorg, het onderwijs en de sport- en bewegingssector. In deze trainingen spelen Leiderschap, Empathie en Focus (LEF) en Groepen In Praktijk (GRIP) een belangrijke rol. Je leert beter om te gaan met het werken in of met groepen. LEF leert je hoe je, aan de hand van de grensverleggende theorie U van Otto Scharmer, het verschil kunt maken bij het werken met of in groepen. Je ontdekt hoe je het beste uit jezelf én de ander(en) haalt. Je krijgt een nieuwe blik op leiderschap en samenwerking. Je ontwikkelt je persoonlijke effectiviteit als professional én verbetert het functioneren van je groep, team of organisatie als geheel. De trainingen vergroten je persoonlijke effectiviteit op het gebied van leiderschap, samenwerking, groepsdynamica, teamwork, didactische- en coachingsvaardigheden.

Workshops

Workshop Meer doen met lichaamstaal en intonatie

Deze praktijkgerichte training is in samenwerking met Avans+ ontwikkeld om lichaamstaal en intonatie, van jezelf en van anderen, beter te leren interpreteren en in te zetten in de behandelpraktijk van therapeuten en coaches. Wat is er te zien? Wat valt er te horen, te voelen? Wat zijn we gewaar? Wat ‘zegt’ onze intuïtie? Wat en hoe kunnen we beïnvloeden? In deze training veel aandacht voor de meest essentiële elementen van de lichaamstaal en communicatie: ademhaling, beweging, houding, toon en klank, voeling en beleving.

Workshop: Hoera, ik heb geen gelijk!

Dit moet je gewoon een keer ervaren hebben. Wat doet je houding met je verhouding tot jezelf en anderen? Ik zeg toch niks en toch gebeurt er iets?! Een bijzondere workshop waarin je kennis maakt met systemisch werk. Ontdek hoeveel invloed systemen als familie, vrienden of werk ongemerkt invloed hebben op jouw denken, doen en leven. Deze workshop wordt ook aan leidinggevenden en professionals die hun leiderschap willen ontwikkelen geboden. Aan bod komen vragen over de organisatie of afdelingsdynamiek en hoe je hier systematisch naar kunt kijken. We onderzoeken de gevolgen en wat je als leider eraan kunt doen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en/of de kosten van de trainingen en workshops?